8 قانون طلایی در طراحی بسته بندی محصول

8 قانون طلایی در طراحی بسته بندی محصول

8 قانون طلایی در طراحی بسته بندی محصول

Rate this post

طراحی بسته بندی چیست؟

طراحی بسته بندی محصول تنها انجام کارهای گرافیکی بر روی بسته نمی باشد، بلکه نوع جعبه و بسته بندی محصول هم باید در نظر گرفته شود. طراحی بسته بندی یکی از اصلی ترین موارد در تولید یک کالا برای شرکت محسوب می شود؛ چرا که به یادآورنده برند آن شرکت است. هر چه این طراحی بهتر و اصولی تر انجام شود، برند شما نیز به شکل بهتری در ذهن مخاطب باقی خواهد ماند. اما برای اینکه یک بسته بندی با طراحی خاص و زیبا داشته باشید باید هشت قانون طلایی را که در ادامه خواهیم گفت بلد باشید.

سپیدار کارتون؛ بهترین کارخانه کارتن سازی

قانون اول، مشتری خود را بشناسید!

برای طراحی بسته بندی محصول قبل از هر چیزی باید مشتری خود را به خوبی بشناسید. مشتری باید تصمیم نهایی را  بگیرد و باید بین کالای شما و کالای رقبا یکی را انتخاب کند. پس اولین اولویت طراحی بسته بندی محصول شناخت مشتری است. البته این تنها نکته کمک کننده به طراحی یک بسته بندی خوب نمی باشد، اما کمک بزرگی به شما خواهد کرد تا ساده تر برای طراحی محصول مورد نظرتان تصمیم بگیرید.

قانون دوم، محصول را بشناسید!

پس از شناخت دقیق مشتری و اینکه قرار است برای چه کسی بسته بندی طراحی کنید، حالا وقت آن رسیده که ببینید اصلا برای چه چیزی قرار است طراحی کنید. ممکن است ایده هایی در ذهن شما باشد، اما آیا این ایده ها مناسب محصول مورد نظر است یا خیر؟ این را هم بدانید که مشتری قرار نیست محصول را به دلیل نوع طراحی بسته بندی آن بخرد، بلکه مشتری به سمت محصول شما می آید، چون به محتویات داخل آن نیاز پیدا کرده است. راه های مختلفی وجود دارد که شما می توانید با آن ها طراحی بسته را تغییر دهید تا محصول بهتر به نظر برسد.

مطلب پیشنهادی:   آشنایی با تکنیک لمینت در صنعت چاپ

باز هم تاکید می شود که نوع محصول را در طراحی بسته بندی در نظر بگیرید. هر محصولی نیاز به طراحی منحصر به فرد ندارد. برای مثال طراحی برای بسته بندی بالشتک برای کودکان ، می توانید شبیه به بقیه محصولات از جعبه استفاده کنید، اما با کمی خلاقیت شاید بتوان کمی شکل آن را تغییر داد. شکل مستطیلی جعبه های این محصول از گذشته در آگهی ها و فیلم های مختلف به یک شکل ثابت در آمده است و از نظر همه پذیرفته شده است. بهتر است در این موارد تابع سنت باشید‌.

قانون سوم، سادگی را فراموش نکنید!

امروزه ما در یک دنیای مینیمال پسند قرار گرفتیم و طراحی های مینیمالیستی بیشتر مورد توجه مشتریان قرار می گیرند. ساده تر بخواهیم بیان کنیم، مردم راحت طلب شدند. برای مثال آدرس سایتی بیشتر در ذهن می ماند که کوتاه تر باشد و ساده تر به خاطر سپرده شود. در دنیای پیچیده امروز، سادگی می تواند برای مشتری شما نوعی زنگ تفریح نیز باشد. پس برای جذب مشتریان به محصول از طراحی های ساده استفاده نمایید. چرا که طراحی مینیمال جذاب تر، ظریف تر بوده و بیشتر از هر چیزی مشتری را به خرید محصول جلب می کند.

قوانین طراحی بسته بندی

برای ساده کردن طراحی همه چیز را ساده در نظر بگیرید، به طور مثال عناصر گرافیکی کمتر باشد، الگوها را کاهش دهید و رنگ های کمتری استفاده کنید تا محصول آرامش بیشتری در شلوغی پر هرج و مرج قفسه های فروشگاه به مشتری القا نماید. استفاده از یک رنگ ساده و طراحی کم به خوبی توانسته این حس را به مشتری القا کند. با اینکه این طراحی مینیمال است، اما به سادگی می تواند به مشتری نشان بدهد که درون بسته بندی چیست.

مطلب پیشنهادی:   اهمیت بسته بندی در سلامت کالا

حتی اطلاعات محصول را هم تا می توانید کمتر کنید. هیچ مشتری آنقدر وقت ندارد که نوشته ی طولانی از اطلاعات اضافی روی محصول را بخواند. بیشتر مواقع وجود اسم محصول، نام برند و لوگو کافیست. البته نوشتن اطلاعات ضروری و هشدار دهنده فراموش نشود.

قانون چهارم، چندین بار اتود بزنید.

شما به عنوان یک طراح باید بدانید که کارتان هیچ گاه کامل نیست. بی نهایت راه برای نمایش اطلاعات به مشتریان از طریق بسته بندی وجود دارد. بهتر است چند باری اتود بزنید و ببینید نتیجه کار چطور است. ببینید که کدام یک از طراحی ها برای شما و دوستانتان جذابیت بیشتری دارد. پرسیدن نظرات دیگران در این مرحله بسیار ضروری و حائز اهمیت است. با شنیدن این نظرات حتما ایده های خوبی برای طراحی خواهید گرفت.

قانون پنجم، رقبای محصول را نیز در نظر بگیرید.

ممکن است ایده های منحصر به فردی در ذهن شما باشد، اما با دیدن بسته بندی رقبا می توانید این ایده ها را تقویت کنید. از فروشگاه هایی که قرار است محصول شما در آن فروخته شود بازدید نمایید. به قسمتی که قرار است محصول شما در قفسه قرار بگیرد توجه داشته باشید. ببینید که آیا قرار است محصول شما از جایی آویزان شود یا به صورت ایستاده روی قفسه ها قرار گیرد؟ محصولات رقبا را در قفسه ها بررسی کنید و ببینید که نوع بسته بندی آن ها به چه شکل است و با چه موادی ساخته شدند. همچنین اندازه آن ها را بررسی کنید.

قانون ششم، نام برند فراموش نشود!

هر مشتری باید بداند که اصالت محصولی که قصد خرید آن را دارد چیست. اصالت محصول با نام برند آن مشخص می شود. طراحی بسته بندی روشی عالی برای ماندگار سازی برند یک شرکت است. به طور مثال اپل که از برترین برند های جهان است در بیشتر تبلیغ های خود بسته بندی محصولش را نمایش می دهد. همین باعث شده تا طراحی بسته بندی این محصول به اندازه طراحی خود محصولات اپل در ذهن ها ماندگار شوند. فراموش نکنید که برند هر شرکت مختص خود آن شرکت است و فقط در خصوص محصولات آن شرکت جواب می دهد. پس اینکه بتوانید برند را در کنار طراحی بسته بندی آن به عناصری ماندگار تبدیل کنید برگ برنده شما خواهد بود.

مطلب پیشنهادی:   جعبه های مقوایی چند لایه با قابلیت چاپ دیجیتالی

نام برند فراموش نشود!

قانون هفتم، به نوع تولید محصول توجه کنید!

برخی از شرکت ها محصولات مختلفی در انواع و طعم های مختلف تولید می نمایند. بسته بندی این محصولات باید از نظر اندازه و شکل شبیه به هم باشد. اما شما می توانید گرافیک آن ها را خاص کنید. اگر هم قرار است محصولی باشد که فقط یک نوع از آن به بازار ارائه می شود، پس سعی کنید کمی متفاوت با سایر رقبا و با خلاقیت بیشتری آن را بسته بندی کنید.

قانون هشتم، یک نمونه اولیه چاپ کنید.

این چاپ دقیقا شبیه چاپ نهایی نیست. ممکن است حتی نزدیک هم نباشد. مهم نیست که طراحی اصلی چقدر بزرگ است و حتی کیفیت چاپ اولیه پایین باشد. چاپ اولیه به شما کمک می کند تا نسخه نهایی را بتوانید بررسی نهایی کنید. ایرادات آن را رفع کرده و با اعتماد به نفس بیشتری آن را برای چاپ نهایی ارسال نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آدرس کارخانه: تهران، شهرک خوارزمی، فاز۲، بلوار گلستان، ابتدای خیابان بگونیا، پلاک۱۳۶
پیمایش به بالا
فروش مستقیم 09128495484