انواع مختلف مقوا، ویژگی‌ها و کاربرد‌های آن‌

انواع مقوا

انواع مختلف مقوا، ویژگی‌ها و کاربرد‌های آن‌

3.5/5 - (4 امتیاز)

شما از عناصر به کار رفته در محصولات خود کاملاً آگاهید، اما چقدر در مورد انواع مقوا و نوع مقوا‌ی جعبه‌ای که آن را در برگرفته اطلاعات دارید؟ اگر این نخستین فکری است که با شنیدن این پرسش به ذهنتان خطور می کند؛

مگر بیش از یک نوع مقوا هم داریم!

بدون شک این مقاله می تواند دیدگاه شما را نسبت به صنعت بسته بندی دگرگون سازد. اما پیش از هر چیز به سراغ مهم ترین موضوعی می رویم که در این میان مطرح است؛ مقوای موج دار چیست؟

نام صحیح و تخصصی آن ورقه های فیبری موج دار می باشد. در واقع مقوا یک اصطلاح عمومی ست که تمامی کاغذهای سنگین و ضخیم را در بر می گیرد، مواردی از قبیل، کاغذهای مقوایی، مقوای نازک، کارت ها و ورقه های فیبری موج دار. زمانی که از یک فرد عادی در مورد مقوا سوال می شود، اولین تصویری که در ذهنش شکل می گیرد ورقه های فیبری موج دار است. برای ساخت مقوای موج دار یک ورقه صاف و مسطح را به ورقه ای موج دار می چسبانند.

انواع مقوا های موج دار:

١. مقوای تک رو

دوام و استحکام این نوع از انواع مقوا در مقایسه با انواع موج دار کمتر است. در عین حال تهیه و ساخت این مقوا برایتان ارزان تر تمام می شود و شما می توانید برای محصولات خود یک لایه محافظ اضافی دست و پا کنید.

٢. مقوای تک جداره

رایج ترین نوع از انواع مقوا های موج دار به شمار می رود که در ٥ فلوت (شیار) مختلف عرضه می شود. منظور از فلوت یا شیار یک قوس S شکل معکوس است که در قلب مقوای موج دار جا گرفته و مقوا را بر حسب نوع و شکل آن بسته بندی می کنند.

  • فلوت C: یکی از رایج ترین انواع مقوا های موج دار که از بارزترین ویژگی های آن می توان به تنوع فراوان، قدرت و استحکام فوق العاده، انطباق پذیری و سازگاری بالا و قابل استفاده بودنش در صنعت حمل و نقل اشاره داشت. ضخامت فلوت نوع C سه شانزدهم اینچ است.
  • فلوت B: برای بسته بندی اقلام کوچکتر و ساخت جعبه های جمع و جور می توان به این نوع از انواع مقوا روی آورد. مقوایی که راحت و بی دغدغه تا می شود و به شکل های مختلف در می آید، از این رو می تواند نمایانگر محصولی باشد که درون آن جا خوش کرده و نقش بسزایی در فروش کالا ایفا کند. ضخامت فلوت نوع B یک هشتم اینچ است.
  • فلوت E: این نوع مقوا را می توان به سادگی و بی هیچ زحمتی تا کرد و تصاویر دلخواه خود را بر روی آن پرینت گرفت. ایده آل برای ساخت جعبه های کوچکی همچون پیتزا. ضخامت فلوت نوع E سه سی و دوم اینچ است.
  • فلوت E: قابل استفاده برای بسته بندی های خاص و جعبه کفش. ضخامت فلوت نوع E یک شانزدهم اینچ است.
  • فلوت R: نوع جدیدی از مقوا های فلوت B که سطح آن برای پرینت گرفتن بهینه شده تا کیفیت چاپ بر روی آن ارتقا یابد، به علاوه پسماند حاصل از تولید آن به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

انواع مقوا

٣. مقوای دو جداره

به هنگام انبار کردن محصولات خود می توانید بر روی مقاومت این جعبه ها در برابر پاره شدن حساب باز کنید، لذا استفاده از این نوع مقوا در ساخت بسته بندی های صنعتی و بزرگ رونق دارد.

مطلب پیشنهادی:   کارتن 3 لایه

٤. مقوای سه جداره

استحکام و قدرت این نوع از انواع مقوا به حدی‌ست که می تواند جایگزین جعبه های چوبی شود. اطلاعات مربوط به انواع مختلف مقوا و فلوت های مقوای موج دار بر گرفته شده از این مطلب می باشد.

 

انواع مقوای موج دارانواع مقوای موجدار

زمانی که قصد دارید بهترین نوع مقوا را برای بسته بندی محصولات خود برگزینید، باید این از خود بپرسید؛

چه چیزی برایتان اهمیت بیشتری دارد، قیمت یا دوام؟ اگر قیمت برایتان مهم است، مقوای تک رو بهترین گزینه ای ست که پیش رو دارید. اما در نظر داشته باشید که این نوع مقوا استحکام و مقاومت لازم را برای محافظت از محصولات شما در حین حمل و نقل ندارد. یک مقوای بادوام و پایدار نه تنها سپر بلای محصولات شما در برابر آسیب های بیرونی ست، بلکه به جریان یافتن هوای خنک درون جعبه و دور کردن گرما از آن کمک شایانی می کند. به این نتیجه رسیدید که باید در نوع مقوایی که برای بسته بندی محصولات خود به کار می برید، تجدید نظر نمایید؟ با کارشناسان سپیدار کارتن تماس بگیرید و از مشاوره های تیم  ما بهره مند شوید.

حقایقی جالب و بامزه در مورد انواع مقوا :

  • جعبه های مقوایی موج دار نخستین بار در سال ١٨٩٥ در امریکا ساخته و تولید شدند. تا اوایل قرن بیستم تمامی محموله ها در قالب جعبه های چوب و پالت جا به جا می شدند.
  • در کشور امریکا بیش از ٩٠ درصد محصولات با استفاده از جعبه های ساخته شده از مقوای موج دار به اقصی نقاط کشور و یا دنیا حمل می شوند.
  • تولید و ساخت مقوا ارزان و مقرون به صرفه بوده و با توجه به وزن اندکش به یک ماده ارزان قیمت و پر مصرف در صنعت حمل و نقل تبدیل شده است.
  • مقوا ماده ای تجزیه پذیر بوده و طبیعت مواد به کار رفته در ساخت آن (خمیر کاغذ، کاه یا مقوا و روزنامه قدیمی) سمی و مضر نمی باشند.

2 دیدگاه دربارهٔ «انواع مختلف مقوا، ویژگی‌ها و کاربرد‌های آن‌»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آدرس کارخانه: تهران، شهرک خوارزمی، فاز۲، بلوار گلستان، ابتدای خیابان بگونیا، پلاک۱۳۶
پیمایش به بالا
فروش مستقیم 09128495484