طراحی جعبه

طراحی جعبه

طراحی جعبه

5/5 - (1 امتیاز)

با افزایش هزینه های حمل و نقل، امروزه شرکت ها راه حل های مختلفی را به کار می گیرند تا این هزینه ها را کاهش دهند. یکی از راه حل های موثر برای کاهش هزینه های حمل و نقل، تغییراتی است که در بسته بندی کالاها و طراحی جعبه اعمال می‌شود. از آنجایی که بسته های کالاها در واقع عناصر اصلی هستند که می‌توانند هزینه حمل و نقل را تعیین کنند، پس در نظر گرفتن آنها می‌تواند در کاهش هزینه‌ها تاثیر به سزایی داشته باشد. شاید این آمارها کمی عجیب به نظر برسد، اما حتی یک گرم تغییر در وزن بسته های کالاهای شما، می‌تواند به اندازه هزار تا دو هزار ریال تغییر در هزینه‌های حمل و نقل به وجود آورد. حال در نظر بگیرید که برای هزاران بسته این تغییرات اعمال شود. و آنگاه تفاوت قابل توجهی در هزینه های حمل شما به وجود خواهد آمد.

بستنی-شاد-سپیدارکارتن

 

در این مطلب ما قصد داریم چندین راه حل را برای کاهش هزینه های حمل شما به پیشنهاد دهیم:

  1. استفاده از بهترین بسته برای حمل محصولات

ما در این قسمت پوشاک را مثال می‌زنیم. پوشاک از آن دسته کالاهایی است که خیلی فرقی نمی‌کند در جعبه حمل شود و یا کاغذ، یا حتی پوششی از جنس پلاستیک.

اما ما در اکثر بسته بندی ها می‌بینیم که پوشاک را داخل جعبه بسته بندی کرده‌اند، که همین مورد می تواند باعث افزایش هزینه های حمل و نقل گردد.

توجه داشته باشید، در صورت در نظر نگرفتن همین نکته‌های به ظاهر کوچک، هزینه های حمل و نقل شما چه در سطوح داخلی و چه در سطوح بین المللی افزایش خواهد یافت. پس حتما شکل ظاهری و جنس کالای تولیدی خود را در نظر بگیرید و متناسب با آن برای بسته حمل کالا برنامه ریزی و اقدام نمایید.

  1. استفاده از جعبه هایی با اندازه متناسب با کالا

این توصیه ای معقول است که ما از جعبه هایی استفاده نماییم که با ابعاد کالاهای‌مان تناسب داشته باشد؛ اما در بسیاری از موارد می‌بینیم که این موضوع رعایت نمی‌شود و برای بسیاری از کالاهایی که اندازه ای کوچک و یا متوسط دارند از جعبه های بزرگ استفاده می‌شود. به طور مثال جعبه ای با ابعاد  2*7*7، 48 گرم وزن دارد و جعبه ای با 2*5*5، 56 گرم؛ پس مشخص است با تغییراتی اندک در ابعاد بسته ها می‌توانیم، تغییراتی چشم گیر را در وزن آنها ایجاد نماییم.

  1. استفاده از جعبه های با جنس مناسب

فراموش نکنید که جنس جعبه هم در تعیین وزن جعبه و در نتیجه هزینه حمل و نقل کالاهای شما بسیار موثر خواهد بود. بسیاری از صاحبان کسب وکار این موضوع را نادیده می‌انگارند و معتقدند جنس جعبه چندان مهم نیست.

اما هنگامی که چندیدن هزار جعبه در اندازه های مختلف حمل می‌شوند، جنس آنها در هزینه های حمل و نقل بسیار موثر خواهد بود.البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که جنس جعبه هایی که انتخاب می‌کنیم باید متناسب با جوهری که برای چاپ انتخاب می‌شود هم باشد؛ زیرا طرح جعبه ها هم بسیار مهم است و می‌تواند تاثیر زیادی بر مقبولیت محصول شما داشته باشد.

مطلب پیشنهادی:   لوازم جانبی بسته بندی های اختصاصی و اصلاح ساختار آن‌ها

طراحی جعبه

  1. طراحی جعبه هایی با اشکال متناسب

برای طراحی جعبه هایی که وزن کم تر داشته باشند، تا به حال فعالیت های بسیاری انجام شده است. این فعالیت ها شامل، تغییر مکان قفل جعبه و بسیاری تغییرات دیگری می‌شود که در مطالب آینده به آنها شاره خواهیم کرد. این روش هم می تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش هزینه های حمل شما داشته باشد، زیرا شکل ظاهری جعبه تعیین کننده میزان فضایی است که آن کارتن یا جعبه اشغال کرده است، پس این که ما برای هر کالایی از اشکال متناسب با آن کالا در بسته بندی استفاده نماییم، بسیار حائذ اهمیت می‌باشد.

تاریخچه طراحی جعبه

اگر بخواهیم سری به تاریخچه بسته بندی بزنیم، متوجه می شویم که از حدود 5000 هزار سال قبل بشر به دلایل مختلف ابزار وسایل خود را بسته بندی می کرد. برگ درختان و هر ماده خامی که در طبیعت یافت می شد اولین بسته بندی هایی بودند که بشر ایده استفاده از آن ها را کشف کرد.  حدود 3500 سال پیش مصری ها شروع به استفاده از بسته بندی ها و باکس های شیشه ای نمودند. از زمان های دور چینی ها نیز با برگ توت و متریال هایی از این دست محصولات خود را بسته بندی می کردند.

اما کمی جلوتر که می آییم، متوجه می شویم که در حوالی سال 1823 مردم شروع به استفاده از اولین بسته بندی های فلزی نمودند. در سال 1890 اولین بسته بندی هایی که دارای چاپ بود به بازار راه پیدا کرد و این مسئله که اطلاعات، دستور العمل و اشکال مختلفی بر روی جعبه ها چاپ شده باشد، سبب تاثیر زیادی بر روی خریداران شد. از زمانی که تولید کننده ها متوجه شدند که طراحی جعبه و ساخت جعبه زیبا می تواند در جذب مخاطب و بالا بردن آمار فروش تاثیر داشته باشد، صنعت تولید کارتن و جعبه سازی پیشرفت بسیاری کرد. در سال 1900 نیز شاهد استفاده بیشتر از مقوا و کاغذ در طراحی جعبه محصولات بودیم و از حدود 1970 که صنعت تولید پلاستیک رونق گرفت، طراحی و ساخت جعبه با پلاستیک باب شد.

طراحی جعبه

طراحی بسته‌بندی و تولید و چاپ انواع جعبه و کارتن امروزه به بخش مهمی از بازاریابی و تبلیغات محصولات تبدیل شده است. دنیای رقابت بین کالا های مختلف آنقدر نزدیک به هم است که هر تولید کننده ای می کوشد تا بیش از پیش نظر مخاطبان را به خود جلب کند.

طرح جعبه زیبا بخشی از این تبلیغات و طراحی روی جعبه بخش دیگری از آن را تشکیل می دهد. این روز ها طراحی جعبه مقوایی بیشترین طرفداران را به خود اختصاص داده است، چرا که این متریال از نظر قیمت به صرفه بوده و با آن می توان جعبه هایی در سایز ها، طرح ها و با مقاومت های متفاوت ساخت. از مزیت های دیگر کارتن مقوایی می توان به قابلیت چاپ بر روی آن و حمل و نقل آسانش اشاره کرد.

مطلب پیشنهادی:   تاثیر جعبه و بسته بندی در افزایش فروش

در این قسمت متوجه شدیم که طراحی جعبه در تاریخ پیشینه درازی دارد و همین نشان دهنده ی اهمیت طراحی و چاپ جعبه و بسته بندی است.

اگر به مطالعه مطالب دیگری چون هنر بازاریابی و برندینگ بسته بندی، اهمیت بسته بندی در رفتار مصرف کننده، بسته بندی مناسب برای فروشگاه آنلاین، چالش های بسته بندی مواد غذایی، انواع گوناگون جعبه های مقوایی، بسته بندی و برچسب زدن محصولات، انواع مختلف مقوا، ویژگی‌ها و کاربرد‌های آن‌، تاثیر جعبه و بسته بندی در افزایش فروش، تاریخچه صنعت مقوا، نكات کلیدی در طراحی بسته بندی مواد غذایی علاقه دارید بر روی عبارت موردنظر کلیک کنید.

اصول طراحی جعبه

در مورد اهمیت طراحی جعبه و بسته بندی صحبت کردیم و بر نقش آن در تبلیغات و فروش تاکید نمودیم. حالا این سوال مطرح می شود که آیا در طراحی جعبه باید اصول خاصی را رعایت کرد؟ پاسخ این سوال واضح است، از آن جایی که محصولات قرار است با جعبه های خود به بازار عرضه شوند، تنها طراحی جعبه حرفه ای و خلاقانه است که برای آن ها امتیاز به حساب می آید. به همین جهت در این قسمت به شرح اصول اولیه طراحی جعبه می پردازیم و بررسی می کنیم که چه جعبه ای با چه ویژگی هایی می تواند گوی سبقت را از دیگر محصولات برباید.

اصل اول: حفاظت کامل و صحیح از محصولات

اولین موضوعی که در طراحی جعبه بسته بندی، باید در نظر گرفته شود، مسئله حفاظت از محصول است. جعبه باید متناسب با کالایی که قرار است در آن قرار بگیرد و مطابق با اهمیت و آسیب پذیری آن طراحی و تولید شود.

به عنوان مثال کالای شکستنی باید در کارتن های چند لایه و ضد ضربه بسته بندی شود تا در حین جا به جایی و ضربه احتمالی نشکند. مواد غذایی از دو جهت باید حفاظت شوند، اولی، محافظت فیزیکی برای حفظ ظاهر محصول و دومی حفاظت برای جلوگیری از آلوده شدن خوراکی ها و رعایت بهداشت برای مصرف کنندگان است. پس اولین اصل در طراحی جعبه محصول، استحکام و مقاومت آن است.

اصل دوم: معرفی محصول

معرفی صحیح محصول و انتشار و چاپ اطلاعات مربوط به آن، در طراحی جعبه های بسته بندی، یکی از مهم ترین بخش ها به حساب می آید. مشتری ها و خریداران زمانی که به محصول نگاه می کنند انتظار دارند که اطلاعات مربوط به آن را بررویش چاپ شده باشد. این موضوع با توجه به نوع کالایی که به فروش می رسد، متفاوت است. مثلا بر روی بسته بندی مواد غذایی باید تاریخ تولید و انقضاء، ترکیبات و … نوشته شود.

مطلب پیشنهادی:   هنر بازاریابی و برندینگ بسته بندی

اما مهم ترین بخش این است که در یک طراحی خلاق، اگر محصول با رقبایش در بازار تفاوت ویژه ای دارد و در تولید آن نکته ای وجود دارد، که آن را از دیگر کالا ها متمایز می کند، طراح آن را در نظر گرفته و در طراحی بسته بندی به نوعی آن را به مخاطب نمایش می دهد. مثلا اگر کالایی دوستدار محیط زیست و بازیافت شدنی است و یا ماده غذایی به صورت ارگانیک تهیه شده، در بسته بندی باید قابل رویت باشد.

اگر برای محصول خود نیاز به یک جعبه خاص دارید، بهتر است زمان سفارش طراحی جعبه، تمام نکات خود را گوشزد کنید، بدیهی است که قیمت طراحی جعبه خلاقانه و خاص با مدل های ساده تفاوت خواهد داشت.

البته به خاطر داشته باشید که تعرفه طراحی جعبه در شرکت های مختلف متفاوت است و انتخاب یک شرکت مناسب می تواند در کنترل هزینه طراحی جعبه به شما کمک کند.

طراحی جعبه

اصل سوم: ظاهر جذاب و هدفمند

طراح هنرمند، کسی است که تمام ویژگی های مورد نظر در مورد یک بسته بندی را  در قالبی زیبا با رنگ بندی متنوع بگنجاند. فرم ها، شکل ها و رنگ های متفاوت هر یک در طراحی معنای خاصی دارند، در طراحی جعبه باید به این نکته توجه داشت که بسته ای زیبا طراحی شود که برای مخاطبان در فروشگاه ها چشم گیر باشد و این زیبایی زمانی ارزشمند است که در پس طراحی آن هدفی در نظر گرفته شده باشد.

در این صورت نه تنها ظاهر بسته بندی مشتریان را جذب می کند، بلکه طراحی خاص آن در ذهن ها می ماند و افراد را به مشتریان ثابت یک کالا تبدیل می کند. طرح جعبه مقوایی ساده می تواند به گونه ای باشد که با کمترین هزینه، بیشترین آورده را برای تولید کننده داشته باشد.

در این قسمت سه اصل اساسی برای طراحی  و چاپ جعبه بسته بندی را شرح دادیم. اما توجه داشته باشید که برای طراحی جعبه های صنعتی باید نکات دیگری را نیز مد نظر قرار داد. کوچکترین تغییری در روند انجام و کیفیت هر کدام از مراحل نام برده در قیمت طراحی جعبه و بسته بندی موثر خواهد بود. به همین جهت در این قسمت چند راه حل برای کاهش هزینه ها را با شما در میان می گذاریم.

اگر برای تهیه کارتن و جعبه مورد نیاز خود از کارخانه کارتن سازی سپیدار کارتن به اطلاعاتی درمورد هارد باکس، کارتن بسته بندی عمده، چاپ و بسته بندی، چاپ فلکسو، کارتن توت فرنگی، کارتن سیب، کارتن خیار، کارتن فست فود، کارتن بسته بندی لباس، کارتن بسته بندی زعفران، کارتن بسته بندی گوشت، بسته بندی چای، بسته بندی خشکبار، کارتن ته قفلی و… نیاز دارید به صفحات مربوطه مراجعه نمایید.

1 دیدگاه دربارهٔ «طراحی جعبه»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آدرس کارخانه: تهران، شهرک خوارزمی، فاز۲، بلوار گلستان، ابتدای خیابان بگونیا، پلاک۱۳۶
پیمایش به بالا
فروش مستقیم 09128495484